Cotlet de porc cu varza acra


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 lingura ulei, 1 cana vin alb,
4 cotlete porc (a 170 g),
3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita piper negru,
1 ceapa potrivita, tocata fin,
1 cana morcov, tocat mare,
2 catei usturoi, taiati felii,
6 cani varza creata savoy, tocata,
1 frunza dafin, 3 cuisoare intregi,
2 linguri otet din vin alb,
1 lingurita zahar.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul, la foc mediu spre puternic. Se sareaza si se pipereaza cotletele de porc cu 1/4 lingurita sare si piper. Se adauga cotletele in tigaie. Se prajesc 3 minute pe fiecare parte, pana s-au rumenit pe ambele parti. Se transfera pe o farfurie.
Se reduce flacara la mediu. In tigaie se adauga ceapa, morcovul si usturoiul. Se calesc 5 minute, pana se inmoaie ceapa. Se adauga vinul. Se dau in clocot. Se adauga varza, frunza de dafin si cuisoarele. Se acopera. Se fierbe la foc mediu spre scazut 20-30 minute, pana se fragezeste varza.
Se adauga in tigaie otetul, zaharul si restul de 1/2 lingurita sare. Se adauga cotletele. Se acopera. Se continua fierberea la foc mic circa 10 minute, pana cand cotletele sunt patrunse. Daca se doreste, se serveste cu cartofi fierti.

Lasă un răspuns