Cozonac de Galati


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg faina,
4 oua,
1 pachet de unt,
50 ml ulei,
1 cana zahar,
50 g drojdie,
coaja de la 1 lamaie si de la 1 portocala,
1 fiola esenta de vanilie,
sare, 1 cana de lapte,
300 g nuca macinata,
5 linguri zahar pudra,
zahar vanilat.
Mod de preparare:
Drojdia o inmoi cu putin lapte caldut si cu 1 lingura cu zahar si o lasi la dospit 15-20 de minute. Ouale trebuie sa le bati bine cu sare, zahar, si arome pama isi dubleaza volumul. Torni peste faina drojdia, ouale si laptele, incorporezi totul bine, iar daca mai trebuie lapte, mai pui. Incepi sa-l framanti turnand cate putina grasime incalzita pana se termina si aluatul nu se mai lipeste de palme. Acoperi vasul si-l lasi la loc cald si ferit de curent, cam 2 ore. In acest timp, pregatesti umplutura, amestecand intr-un bol nuca, zaharul si esenta de vanilie si ungi tavile. Daca a crescut aluatul, rupi doua bucati, le aplatizezi cu palmele pe masa unsa, pui nuca si rulezi. La fel procedezi si cu a doua foaie. Le impletesti si le pui in tava. Lasi cozonacii sa creasca in tavi, apoi ii ungi cu galbenus, deasupra pui seminte de mac sau de in si dai tavile la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-50 de minute.

Lasă un răspuns