Cozonac de post cu mac


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg faina,
500 ml apa,
150 g zahar,
150 ml ulei,
2 lamai,
1 portocala,
1 sticluta rom,
1 lingurita sare,
65 g drojdie,
200 g mac,
100 g zahar pudra.
Mod de preparare:
Am facut maiaua din 3 linguri faina, drojdie, o lingurita zahar si 1 pahar apa. Am amestecat bine ingredientele. Am lasat sa se odihneasca. Intre timp am framantat faina cu apa calda, zaharul, uleiul, sarea zeama de la lamai si portocala si cu coaja lor. Am adaugat maiaua si jumatate din rom, am lasat sa creasca la temperatura camerei.
Intre timp intr-un castron am adaugat macul cu zaharul si romul si am pus apa calda cat sa devina ca o smantana groasa. Am lasat sa se umfle.
Am lasay aluatul sa se dospeasca 4 ore. Dupa ce a fost gata l-am separat in doua si l-am intins cu facaletul. Deasupra acestuia am intins macul si am rulat.
Am pus cozonacii in tavi inalte si am lasat sa mai creasca inca 15 min. Deasupra am presarat cu zahar tos si am dat la cuptor.

Lasă un răspuns