Cozonac cu nuca


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
1 kg faina,
50 g drojdie,
500 ml lapte,
300 g zahar,
10 galbenusuri,
150 g unt,
un varf cutit sare,
un plic de 30 g zahar vanilat,
50 ml esenta de rom,
coaja rasa de la 3 lamai,
ulei pentru framantat aluatul.
Ingrediente pentru umplutura:
300 g nuci macinate,
5 linguri zahar,
2 linguri cacao,
150 ml lapte,
2 linguri esenta de rom.
Mod de preparare:
Cerneti faina intr-un castron. Fierbeti intr-o cratita 250 ml lapte cu zaharul, apoi lasati la racit. Intr-o alta cratita pregatiti maiaua astfel: incalziti restul de lapte, adaugati drojdia si patru linguri de faina. Omogenizati amestecul si lasati sa creasca la cald.
Faceti o adancitura in mijlocul fainii cernute si adaugati ingredientele in ordinea urmatoare: maiaiua, pe care o amestecati putin, adaugati galbenusurile frecate cu sare apoi laptele cald cu zahar (punctul 2), untul topit si la sfarsit aromele (vanilia si romul) apoi adaugati coaja de lamaie.
Framantati aluatul pana apar bule de aer in coca. Lasati sa creasca la cald circa 40 de minute. Impartiti coca in doua bucati egale. Intindeti fiecare bucata de aluat in foi de forma dreptunghiulara.
Intindeti pe fiecare foaie din umplutura de nuci. Aceasta se prepara amestecand ingredientele mentionate pentru umplutura pana obtinem un amestec cremos.
Rulati foile si le asezati in tavile de cozonac tapetate cu hartie pergament si unsa cu unt. Lasati la crescut 15 minute, ferite de curent de aer. Ungeti cu ou batut si presarati cu zahar. Dati la cuptor si coaceti la foc slab (150 grade C) timp de 40 minute.

Lasă un răspuns