Cozonac de post


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
500 g fainam,
40 g drojdie de bere proaspata,
o cana si jumatate suc de culoare galbena,
o lingura esenta de vanilie,
100 g zahar,
coaja rasa de lamaie,
1 praf de sare,
3 linguri margarina,
un castron plin cu miez de nuca,
o esenta rom,
doua linguri cacao,
6 linguri zahar pudra,
300 g rahat simplu.
Mod de preparare:
Mixati margarina cu zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugati sucul, apoi drojdia frecata cu o lingurita de zahar, sarea si coaja de lamaie. Omogenizati si adaugati treptat faina cernuta, pana ce aluatul devine nelipicios. Il framantati bine si il lasati la dospit intr-un loc cald.
In acest timp pregatiti umplutura. Dati miezul de nuca prin masina, apoi il amestecati cu esenta de rom, 6 linguri de zahar pudra si cacao.
Presarati faina pe masa si impartiti aluatul in doua parti egale si pe fiecare o aplatizatiti cu palma sub forma unui dreptunghi. Una din parti o umpleti cu nuca, iar pe cealalta cu bucati de rahat. Rulati fiecare parte, le rasuciti intre ele si asezati compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei si captusita cu hartie de copt. Acoperiti cozonacul cu un prosop de bucatarie si il mai lasati sa se odihneasca si in tava, vreme de 35 minute.
Inainte de a-l introduce la copt, il ungeti cu sirop (puneti o lingura de zahar la caramelizat si il stingeti cu ulei). Il coacem intr-un cuptor incalzit la 180 de grade, timp de 45 minute.

Lasă un răspuns