Crema de vanilie cu ciocolata


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Crema de vanilie:
doua linguri de amidon de porumb,
2 1/2 cani de lapte, divizat,
1/2 cana zahar,
2 galbenusuri de ou,
o lingura extract de vanilie.
Ciocolata:
198 g ciocolata amaruie, tocata,
o cana lapte, fiert.
Mod de preparare:
Presarati peste amidonul de porumb 1/2 cana lapte intr-un bol mic si amestecati pentru a se dizolva. Adaugati zaharul si galbenusurile de ou si amestecati bine.
Intr-o cratita medie care e pe foc, mic, puneti restul de 2 cani lapte si extractul de vanilie. Treptat, amestecati un galbenus de ou in amestecul de lapte.
Gatiti, amestecand des, pana cand incepe sa fiarba complet, aproximativ 3 minute. Strecurati printr-o sita intr-un castron.
Adauga la crema de vanilie bucati de ciocolata si o cana de lapte fiert. Amestecati pana se omogenizeaza. Puteti adauga orice fel de aroma: zmeura, scortisoara, ghimbir, bezele. Serviti cald

Lasă un răspuns