Cuib de privighetoare


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 pachet de foi de placinta de buna calitate,
1 cana cu fistic sau cu nuci,
1 cana cu zahar,
1 cana cu apa,
2-3 linguri ulei,
1 lamaie,
1 pachet unt,
scortisoara, rom.
Mod de preparare:
Tapetezi o tava de aragaz cu folie de aluminiu si o ungi cu ulei (cu o pensula). Decongelezi foile de placinta. Iei cate o foaie de placinta si, cu ajutorul unei pensule, o ungi cu unt topit (e ideal un spray cu ulei!), dar lasi un capat de aproximativ 2 cm neuns, pe latime. Pliezi in doua, pana la partea neunsa, pe care o lasi libera, ajutandu-te de o vergea, apoi rulezi pana la partea neunsa. Tragi ruloul format catre mijloc si obtii un rulou mai mic, dar incretit. Arcuiesti ruloul in asa fel incat sa obtii un cerc cu partea neunsa la interior, iar aceasta va fi baza care va sustine umplutura. Finisezi in maini ,,cuibul”, pana e perfect rotund si esti sigura ca marginile s-au unit.
Le asezi in tava, distantate intre ele; le ungi pe fiecare pe deasupra cu restul de unt topit si le dai la cuptor aproximativ 15 minute, pana cand se rumenesc usor.
Intre timp, faci un sirop din apa, zahar si zeama de lamaie, arome (scortisoara, rom). Scoti cuiburile din cuptor; in fiecare cuib pui cu o lingura nuca tocata sau fistic tocat. In fiecare cuib, deasupra fisticului, pui cu lingura, luand din siropul aromat. Lasi sa-si traga siropul. Pe un platou elegant, alb (de preferinta), presari fistic tocat sau nuca si asezi 2 cuiburi de privighetoare, unul sustinut de celalalt.

Lasă un răspuns