Curcan umplut la cuptor


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 curcan aprox 4 kilograme.
Pentru umplutura:
450 g carne tocata,
50 g pesmet proaspat,
o lingura cimbru uscat, tocat,
1 ceapa, taiata in doua.
Pentru uns:
50 g unt,
150 g visinata,
2 lingurite zahar,
zeama de la 1/2 portocala,
1/2 lingurita condimente (piper, coriandru),
o foaie dafin.
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 C. Spalati curcanul si indepar­tati maruntaiele (le folositi pentru sos). Combinati carnea tocata cu pesmetul si cimbrul, apoi umpleti partea superioara a gatului cu amestecul.
Puneti in cavitate ceapa si asezati curcanul in tava de copt. Adaugati apa de circa 1 cm, acoperiti cu folie si dati la cuptor circa 18 min pentru fiecare 500 g carne – nu uitati sa socotiti si greutatea umpluturii. Din cand in cand, ungeti curcanul cu sucul din tava.
Puneti ingredientele ramase intr-un vas pe foc si lasati sa fiarba pana cand scade si se leaga ca un sirop. Ungeti curcanul in ultimele 15-20 min de rumenit. Lasati sa stea la cald 20 min inainte de a portiona si a servi cu umplutura.

Lasă un răspuns