Curcubeu


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 pachet piscoturi,
1,3 L frisca,
3 kiwi,
500 g capsuni,
2 lamai,
200 g afine,
2 cutii mandarine,
2 plicuri tort-gelee rosu,
10 linguri zahar,
3 plicuri gelatina.
Mod de preparare:
Tai 200 g din cantitatea de capsuni pe lung, o asezi intr-un castronel, torni tort-gelee-ul preparat cu 5 linguri de zahar, dupa care dai castronelul la rece sa se inchege. Cand e inghetat, il rastorni in mijlocul unei tavi rotunde sau in forma de inimioara, apoi prepari cremele.
Pentru prima crema amesteci 200 ml frisca batuta, cu mandarine maruntite si jumatate plic de gelatina. Pentru cea de-a doua crema amesteci 200 ml frisca batuta, cu afinele maruntite si jumatate plic gelatina. Pentru a treia crema amesteci 200 ml frisca cu coaja de lamaie rasa, zeama lor si jumatate plic de gelatina. A patra crema o prepari din 200 ml frisca batuta, amestecata cu capsuni maruntite si jumatate plic de gelatina. A cincea crema o prepari din 200 ml frisca, amestecata cu kiwi maruntit si jumatate plic de gelatina.
Pui pentru inceput cateva felii de kiwi si cateva felii de mandarine de jur imprejurul capsunilor inchegate, apoi pui prima crema, dupa care urmeaza celelalte creme, in ordinea prepararii lor. Ultimul strat il tapetezi cu piscoturi inmuiate in siropul de la compotul de mandarine. Dai la rece pentru 2-3 ore. Dupa ce scoti curcubeul din frigider, il rastorni pe o tava si decorezi cu frisca batuta. Pui la urma si cel de-al doilea tort-gelee preparat cu 5 linguri zahar, imbracand curcubeul deasupra. Pastrezi la rece pana in momentul servirii.

Lasă un răspuns