Deliciu ciocolatiu


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
6 oua,
150 g zahar,
180 g faina,
esenta de vanilie,
un praf de sare.
Ingrediente pentru crema de vanilie:
2 plicuri praf budinca de vanilie,
750 ml lapte,
200 g zahar,
100 g margarina.
Ingrediente pentru decor:
150 g ciocolata lapte,
cateva trufe de ciocolata.
Preparare blat:
Mixezi albusurile separat cu un praf de sare, apoi incorporezi galbenusurile frecate bine, esenta si faina cernuta. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Dai tava la cuptor pentru circa 20 de minute, pana se rumeneste blatul usor, apoi il desprinzi de pe hartie cu lama unui cutit. Lasi sa se raceasca, apoi il tai in doua jumatati egale.
Preparare crema:
Pui laptele amestecat cu zaharul sa se ingierbante, apoi il torni peste praful de budinca, amestecand continuu, pe flacara mica a aragazului, pana se ingroasa. Dai vasul de pe foc si incorporezi cate putin margarina, amestecand continuu pana obtii o crema omogena. Intr-o forma mai inalta, asezi prima jumate de blat, torni deasupra crema de vanilie calduta, apoi asezi deasupra cea de-a doua jumatate, presand cu mana usor. Dai la frigider cel putin o ora, sa se intareasca. Decupezi cu forma rotunda speciala sau cu gura unui pahar, apoi decorezi cu ciocolata topita cu o lingura de apa si trufe de ciocolata.

Lasă un răspuns