Deliciu in straturi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg cartofi albi,
4 oua,
4 linguri smantana,
6 crenvursti,
1 ardei gras rosu,
1 ceapa,
1 vanata mica,
2 rosii mici,
2 linguri ulei,
100 g cascaval,
sare, piper,
condiment din legume uscate,
1 lingura margarina si pesmet.
Mod de preparare:
Speli cartofii si ii fierbi in apa usor sarata, pentru 20 de minute. Ii scurgi, ii decojesti si ii pasezi. Amesteci pasta de cartofi cu ouale si smantana. O sarezi dupa gust si o asezonezi cu piper si condiment din legume uscate.
Cureti ceapa, ardeiul si vanata. Tai ceapa solzisori, ardeiul in fasii, vanata in felii lungi, iar crenvurstii in rondele. Calesti ceapa in ulei incins, la foc mic, pana devine transparenta.
Adaugi ardeiul gras si continui sa le calesti pana cand se inmoaie. Presari cu sare feliile de vinete, iar dupa 10 minute le speli si le oparesti.
Intr-un vas termorezistent uns si tapetat cu pesmet, asezi vinetele, intinzi un strat de piure de cartofi, asezi legumele calite si crenvurstii si acoperi piureul ramas. Decorezi cu rondele de rosii si introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 1/2 ora. Cu 5 minute inainte de a scoate preparatul, presari cascavalul ras si lasi sa se gratineze.

Lasă un răspuns