Dovlecei cu ton si fidea


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4 dovlecei mijlocii,
1 ceapa,
1 catel de usturoi,
2 linguri ulei de masline,
2 linguri pasta de rosii,
1 rosie,
50 g fidea cu oua,
1 conserva (150 g) de ton in suc propriu,
sare, piper,
1 lingura unt sau ulei,
2 linguri pesmet,
1 lingura margarina pentru tava.
Mod de preparare:
Oparesti fideaua. Decojesti rosia si o tai marunt. Speli dovleceii, ii tai in doua, pe lungime si le indepartezi miezul cu ajutorul unei lingurite. Cureti ceapa si usturoiul, le toci marunt si le calesti in ulei, pana cand devin aurii. Adaugi rosia, pasta de tomate si fideaua, acoperi cu un capac si lasi sa fiarba timp de 10 minute. Iei vasul de pe foc, incorporezi tonul, sare si piper dupa gust.
Ungi o tava cu margarina, asezi jumatatile de dovlecei si ii umpli cu compozitia de mai sus.
Calesti pesmetul in untul incins si il repartizezi peste dovlecei.
Coci preparatul la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute.

Lasă un răspuns