Dovlecei umpluti cu legume si ricotta


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
3 dovlecei,
2 fire de ceapa verde,
2 catei de usturoi,
1 vînata,
1 ardei gras rosu,
2 rosii,
cimbru proaspat,
250 g ricotta,
2 linguri pesmet (pentru pane),
4-5 linguri ulei de masline,
sare,piper.
Mod de preparare:
Spalati dovleceii si ii taiati in jumatate, pe lungime, apoi le scoateti pulpa, si ii sarati. Presarati cimbru tocat deasupra, ii stropiti cu putin ulei de masline, apoi ii dati la cuptor pentru 15 minute la 220 grade Celsius. Intre timp va ocupati de umplutura. Caliti ceapa taiata in rondele, in putin ulei de masline. Adaugati vanata curatata de coaja si taiata cubulete, si amestecati pe foc pana cand se inmoaie putin, apoi o sarati si o piperati dupa gust. Adaugati pulpa dovleceilor si cimbru tocat, si mai amestecati cateva minute pe foc iute. Ardeiul gras, il curatati de coaja cu peeler-ul de legume (nu cel de cartofi), il tocati cubulete si il adaugati la amestecul de legume.
Dupa inca 2-3 minute de invartit, luati tigaia de pe foc, si lasati cateva minute sa se racoreasca. Dupa ce adaugati ricotta, daca amestecul vi se pare cam moale, adaugati 2-3 linguri de pesmet.
Degustati si condimentati daca mai este nevoie. Cu acest amestec umpleti dovleceii.
Deasupra presarati cubulete de rosii decojite de pielita, dupa care dati tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius. Ii lasati pana s-au rumenit putin deasupra. Puteti servi cu pecorino razuit grob

Lasă un răspuns