Drob multicolor


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg carne tocata in amestec (vita si porc),
300 g branza feta,
3 oua,
2 cepe,
1 legatura de ceapa verde,
3 felii de paine,
2-3 morcovi,
5-6 ardei copti,
2 lingurite mustar,
2 linguri pesmet,
2 lingurite boia dulce,
patrunjel verde,
1 plic susan,
cimbru, sare, piper, ulei pentru uns tava.
Mod de preparare:
Inmoi painea in lapte sau in apa. Toci cepele cat mai marunt, adaugi carnea si painea bine stoarsa, mustarul, 2 oua, sare, piper si boia, toate dupa gust. Separat, fierbi morcovii in apa cu sare, ii scurgi de apa si ii tragi in putin ulei in care ai presarat putin cimbru. Cand s-au racorit putin, ii tai in fasii inguste. Ungi o forma de cozonac cu ulei, presari pesmet, asezi un strat de amestec de carne, apoi unul de morcovi feliati, altul de carne, branza feta taiata subtire, apoi altul de carne, unul de ardei copti si inca un strat de carne. Presari seminte de susan din belsug si il dai la cuptorul incins. Tai drobul cand e rece. Poti servi preparatul cald sau rece.
Acest drob, gen musaca, merge foarte bine alaturi de un pahar cu bere sau de vin. Se pregateste usor si este satios. Carnea pentru mici ii va da un gust deosebit ai va fi apreciata de intreaga familie.

Lasă un răspuns