Dulceata de gutui


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
1ora si ju (complexitate redusa)

Ingrediente:
1,200 kg gutui (cantarite dupa ce au fost curatate si taiate),2 kg de zahar,1 l apa,100 ml suc de lamaie,2 batoane de vanilie sau zahar vanilat dupa preferinta.

Mod de preparare:
Se amesteca in cratita pe foc zaharul,apa sucul de lamaie si vanilia.Dupa ce s-a topit zaharul se adauga gutuile, alese coapte care au fost spalate,curatate de coaja si de miezul tare si taiate in bucatele.
Gutuile sunt fierte cand au un aspect lucios si plutesc in sirop (daca se fierb prea mult se inchid la culoare).
Se ia cratita de pe foc, se scot batoanele de vanilie,se inlatura spuma si se pune dulceata in borcane.
Gutuile cand le curatam nu este indicat sa le punem in apa, chiar daca isi schimba culoarea , isi vor reveni cand le punem in siropul fierbinte

Lasă un răspuns