Dulceata de nuci verzi II


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1-1/2 kg nuci verzi,
1 kg zahar,
1/2 l apa,
zeama de la o lamaie mare,
2 cuisoare.
Mod de preparare:
Cureti nucile de coaja verde si, pe masura ce le cureti, le pui in multa apa rece, ca sa iasa amareala din ele si sa nu se innegreasca. Le lasi in apa 24 de ore, acoperite cu o farfurioara intoarsa (pentru a le mentine scufundarea in apa) si schimbi apa de 3-4 ori in acest timp. Pui intr-o cratita zaharul, zeama de lamaie si apa si pui cratita pe foc. Cand siropul da in clocot, pui nucile si cuisoarele, daca preferi aceste ingrediente. Lasi la fiert pana cand se leaga siropul, dar nu prea mult ca sa nu se caramelizeze zaharul. Pui dulceata rece in borcane.

Lasă un răspuns