Dulceata de pepene rosu


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
2,5 kg miez de pepene rosu,
1,5 kg zahar tos,
1 lamaie,
1 fiola esenta de vanilie.
Mod de preparare:
Speli pepenele, il tai in opt, cureti semintele si coaja si portionezi apoi pepenele in bucati cat mai mari. Pui pepenele si zaharul intr-o cratita, amesteci bine si lasi la macerat 3 ore.
Adaugi apoi esenta de vanilie si lamaia bine spalata si taiata rondele cat mai mici.
Pui cratita pe foc si amesteci din cand in cand sa nu se prinda.
Cand ajunge la fierbere, micsorezi focul si lasi sa fiarba pana cand bucatile de pepene devin sticloase, circa 40 de minute.
Dupa acest timp, scoti putin sirop pe o farfurie si incerci sa vezi daca se lipeste. Daca da, e semn ca dulceata e gata.
Pui dulceata in borcane curate, pui capacul si le intorci imediat cu gura in jos. Lasi asa sa se raceasca. Este o dulceata care se pregateste usor, nu este costisitoare, iar pepenele se gaseste o lunga perioada de timp.

Lasă un răspuns