Dulceata de smochine


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
5 kg smochine (nu foarte coapte pentru a nu se sparge),
3 kg zahar,
3 l apa,
2 lamai + 1 plic sare de lamaie,
1 lingura bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare:
Pui la fiert apa cu zaharul pana se face un sirop.
In acest timp , speli smochinele, le tai coditele si le pui intr-un vas cu apa in care ai dizolvat bicarbonatul de sodiu. Le lasi timp de 15-25 de minute in aceasta apa pentru ca bicarbonatul intareste fructul. Apoi, cu o strecuratoare, scoti smochinele si le pui in siropul pregatit, sa fiarba timp de 2-3 ore, la foc mic.
Cu 20 de minute inainte de a finaliza fierberea, pui sarea de lamaie si lamaile taiate felii. Dulceata o pui fierbinte in borcane si le capsezi abia a doua zi, dupa ce s-a format o crusta.
Daca smochinele sunt mai mari vor fierbe timp de 3 ore, daca sunt mici, atunci trebuie fierte fiecare timp de 2 – 2 1/2 ore.

Lasă un răspuns