Dulceata din coji de portocale


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:

coaja de la 1 kg portocale (cca 5-6-7 buc) + 500ml apa + 500g zahar+ 1 plic de zahar vanilat+ 30- 40ml zeama lamaie

– coaja de la portocale se taie in fasii subtiri de cca 5-7mm latime ( n-am stat cu sublerul :)) )
– se curata de partea alba, apoi se ruleaza si se intind pe o ata, cu ajutorul unui ac (merge repede nu va speriati, intra f usor in coaja proaspata)
– melcisorii se tin in apa aproximativ 2 zile, schimband apa de 2-3 ori pe zi
– in ziua a 3-a zaharul, apa si zaharul vanilat se pun la fiert pe foc mic si cand zaharul e topit se adauga zeama de lamaie, apoi melcisorii (cu tot cu ata)
– se lasa la fiert pana cand se ingroasa siropul
– se lasa dulceata la racit, se scoate ata de la melcisori, apoi se toarna totul intr-un borcan uscat.

Lasă un răspuns