Dulceata de pepene galben


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • doua kg zahar
  • doua batoane vanilie
  • doua batoane scortisoara
  • o lamaie lămâie 1/2
  • doua farfurii cu varf cubulete de miez de pepene galben
  • 6 cani cu apa
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Am ales pepene galben si cu miezul taret. Am taiat in doua pepenele, am scos semintele, apoi am curatat coaja si am taiat pepenele in cubulete. Le-am pus intr-un tifon si le-am pus intr-o oala cu apa clocotita. Cuburile de pepene galben, nu trebuie sa le fierbeti ci doar sa le tineti in apa clocotita pana cand se inmoaie.
Dupa ce clatiti cu apa rece le lasati la scurs. Intr-un alt vas, am fiert un sirop din zahar si apa peste care am adaugat scortisoara si vanilie. Dupa ce siropul s-a legat, am adaugat cuburilele de pepene si am mai fierbet, pe foc mic, pana cand dulceata s-a legat.
La sfarsit am adaugat sucul de la lamaie si am amestecat bine in dulceata. Dupa ce dulceata s-a racit, am pus la borcane pentru a o folosi pe timp de iarna.

Lasă un răspuns