Fajitas cu carne de vita, ceapa si ardei


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
450 g antricot de vita,
1 ceapa rosie, taiata felii,
1 ardei gras rosu mic, curatat de seminte, taiat suvite subtiri,
1 ardei gras galben mic, curatat de seminte, taiat suvite subtiri,
4 catei de usturoi, tocati marunt,
1/2 cana suc proaspat de lamaie verde,
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita cumin macinat,
1/2 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru,
1 ardei iute, curatat de seminte, tocat fin,
8 tortillas din faina (15 cm), incalzite conform instructiunilor de pe ambalaj,
100 g branza mozarella, faramitata.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron putin adanc, se combina carnea cu ceapa si ardeii grasi. Intr-un castron mic, se amesteca usturoiul cu sucul de lamaie verde, uleiul, cuminul, sarea, piperul si ardeiul iute. Se toarna peste combinatia cu carne. Se scutura castronul pentru ca marinata sa cuprinda amestecul. Castronul se acopera si se pune la frigider, timp de 1-2 ore.
2. Se incinge cuptorul.
3. Se rumeneste carnea intr-o tigaie pentru cuptor, la 10 cm distanta fata de sursa de caldura, timp de 2 minute pe fiecare parte. Se adauga ceapa si ardeii. Se toarna restul marinatei din castron peste legume si carne. Se rumenesc inca 6-8 minute, intorcandu-se carnea din cand in cand, pana carnea se patrunde, iar legumele s-au inmuiat putin. Se lasa carnea sa stea 5 minute.
4. Se taie carnea pe diagonala, in felii subtiri. Se pune carnea peste tortillas calde, impartita egal, impreuna cu ceapa si ardeii. Se presara branza deasupra. Se pun in cuptor circa 30 de secunde, pana cand branza incepe sa se topeasca. Se ruleaza tortillas in jurul umpluturii si se servesc.

Lasă un răspuns