Fasole pastai pentru mancare si ciorba


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
5 kg fasole verde,
500 ml ulei,
1 kg rosii,
cate 500 g ceapa si morcovi,
1 kg ardei,
cate 1 legatura frunze de telina si de patrunjel,
sare, conservant.
Mod de preparare:
Alegi pastai crude, pe care le speli, le cureti si le rupi in bucati. Oparesti rosiile, le decojesti si le indepartezi cotoarele, apoi le tai in cubulete. Cureti legumele ramase si le speli. Tai ardeii in fasii, ceapa marunt sau solzisori, morcovii in rondele si verdeata marunt.
Intr-o oala de 10 litri, pui in straturi pastaile, rosiile, ceapa, verdeata si mrocovii, avand grija ca peste fiecare strat sa presari sare si sa torni ulei. Acoperi oala cu un capac si o pui sa fiarba la foc mic.
Cand legumele sunt aproape fierte, stingi focul si pui preparatul cald, in borcane de 800 ml. Pentru dilatare in timpul fierberii, lasi 1-2 cm pana la gura borcanului. Presari putin conservant si inchizi ermetic capacele borcanelor.
Asezi borcanele intr-o cratita, cu ziare printre ele. Torni apa pana la nivelul preparatului si sterilizezi la bain-marie 20 de minute. Le lasi sa se raceasca in vas. Iarna, consumi preparatul ca atare sau il adaugi in ciorba.

Lasă un răspuns