Fasole cu porc si ardei iute


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
700 g spata porc, taiata bucatele de 1-1.5 cm,
2 linguri ulei,
1 ceapa mare, tocata fin,
1 ardei gras verde, curatat de seminte, tocat fin,
1 ardei iute jalapeno, curatat, tocat fin,
3 catei usturoi, tocati marunt,
800 g rosii prunisoara (conserva) in sos, tocate mari,
1 cana supa pasare, degresata,
3 linguri boia ardei, 1/4 lingurita sare,
2 conserve (a cate 400 g) fasole boabe, scursa clatita.
Mod de preparare:
Carnea de porc se da prin faina. Se scutura de faina in exces. Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul, la foc potrivit spre puternic. Se rumeneste carnea in transe, pe toate partile, cate 5 minute per transa. Se transfera carnea pe o farfurie, pe masura ce se rumeneste. Se reduce flacara la mediu. Se adauga ceapa, ardeiul gras, cel jalapeno si usturoiul. Se calesc 5 minute, pana se inmoaie ceapa. Se pune din nou carnea de porc in tigaie. Se adauga rosiile, supa, boiaua si sarea. Se fierb 1 ora, amestecand ocazional. Se adauga fasolea. Se fierb circa 40 minute, pana cand carnea este frageda si sosul s-a ingrosat. Daca sosul devine prea gros, se subtiaza cu apa.

Lasă un răspuns