Fasole verde in otet


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg fasole verde,
1/2 kg ardei iuti bulgaresti,
3-4 cepe,
2 legatura tulpini de telina,
3-5 catei de usturoi,
2 morcovi,
300 ml otet de 9 grade,
1 plic Pikant fix iute.
Mod de preparare:
1. Speli fasolea in strecuratoare si o cureti de capete si ate. Cureti si speli morcovii, ceapa si usturoiul. Tai tulpinile de telina si morcovii in bastonase, ceapa solzisori si usturoiul in bucati, pe lungime.
2. In borcane curate de 700 ml, asezi fosolea, ardeii iuti, morcovii, cu usturoiul, telina si ceapa printre ele, astfel incat sa ocupi cat mai judicios volumul unui borcan. Eu asez pastaile pe verticala. Prepari Pikant fix urmand instructiunile de pe plic si il amesteci la foc mic, cu otetul.
Asezi borcanele pe suporturi metalice sau pe lame late de cutit si torni incet lichidul obtinut, peste legume.
3. Inchizi ermetic borcanele, folosind capace metalice cu filet si le depozitezi la rece.
Iarna, fasolea astfel murata, usor iute, va fi o garnitura excelenta langa o friptura.

Lasă un răspuns