Ficatei cu sos rece


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
500 g ficatei de pasare,
200 ml ulei Unisol pentru prajit.
Ingrediente pentru sosul rece:
300 g iaurt,
200 g smantana,
3 linguri ulei Unisol,
3 linguri zeama de lamaie,
1 capatana de usturoi.
Ingrediente pentru decor:
patrunjel verde.
Mod de preparare:
Speli ficateii sub jet de apa rece, ii scurgi bine si ii pui la prajit in ulei Unisol. Dupa ce sunt gata, ii scoti intr-un bol si ii acoperi timp de 15 minute.
Mod de preparare sosul rece:
Cureti grauntii de usturoi si ii pisezi bine cu putina sare. Amesteci usor cu furculita, in timp ce torni uleiul Unisol putin cate putin, apoi zeama de lamaie. Adaugi iaurtul si smantana si amesteci bine. Pe un platou, asezi ficateii alaturi de sosul de iaurt si ii ornezi cu patrunjelul verde. Poti servi ficateii atat cu paine neagra, cat si cu mamaliguta calda.

Lasă un răspuns