Ficatei la tava cu legume


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
500 g ficatei de pui,
1 pahar vin alb,
1 ceapa,
3-4 linguri ulei Unisol,
cateva fire de ceapa verde,
2 morcovi,
1 ardei mare rosu gras,
sare, piper,
3-4 catei de usturoi sau 1-2 legaturi de usturoi verde.
Mod de preparare:
Pui cateii spalati intr-o tava patrata de la aragaz si ii stropesti cu 3-4 linguri de ulei Unisol.
Cureti si tai rondele ceapa, ardeiul, morcovul si adaugi si usturoi verde taiat rondele sau uscat, dupa preferinta. Presari totul cu sare si piper macinat si dai la cuptor pentru 30-40 de minute la foc mic. Dupa circa 20 de minute, cand s-au rumenit usor, intorci ficateii cu paleta, iar cu 10 minute inainte de a scoate tava, ii stropesti cu vin alb.
Servesti ficateii fierbinti cu piure de cartofi sau cu alte garnituri si muraturi .
Ficateii contin mult fier, de aceea pot constitui o masa potrivita pentru intreaga familie.

Lasă un răspuns