Foi cu miere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Foi:
460 gr faina
250 gr miere
50 gr zahar
50 gr unt
50 ml lapte
1 ou
1 lingutita bicarbonat
Crema:
50 ml lapte
150 gr unt
100 gr gris
50 gr zahar
1 lamaie
2 zahar vanilat
gem

Intr-un vas se pune mierea, zaharul, untul, oul intreg, laptele.
Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot.
Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.
Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece).
Se pune cate o bucata pe masa si se intinde cit este dosul la tava. Se pune pe dosul tavi, apoi in cuptor. Inainte de a pune tava in cuptor intepati aluatul cu o furculita. Se coace cam 5-6 minute, la 180C, urmarind sa nu se arda.
Pana se coace o foaie, intindem alta. Restul de aluat il tinem in castron pus pe abur. Trebuie sa ramana caldut ca sa poata fi lucrat.
Dupa ce scoateti tava din cuptor treceti cu lama unui cutit pe sub foaie si puneti foaia pe ceva drept. Se va intari foarte repede.

Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca totul pina se ingroasa foarte tare. Se pune zeama de lamaie si si se mai lasa pe foc sa se ingroase la loc. Cand crema s-a racit putin se adauga untul si se amesteca bine.

Asamblarea: foaie – crema – foaie – gem – foaie – crema – foaie.

Acuma, asta e teoria. Fiind primele foi pe care le-am facut, m-am chinuit un pic cu ele … si mi-au iesit doar trei :) Asa ca ordinea de asamblare a fost foaie – dulceata – crema – foaie – dulceata – crema – foaie. Am folosit dulceata de prune.

Lasă un răspuns