Foi de primavara


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru foi:
1 ou,
5 linguri lapte,
180 g zahar,
2 linguri miere,
1 lingurita bicarbonat,
50 g margarina,
400 g faina.
Ingrediente pentru crema:
1/2 l lapte,
3-4 linguri de gris,
200 g unt,
300 g zahar pudra,
2-3 linguri zeama de lamaie,
250 g gem de prune sau de caise.
Mod de preparare foi:
Oul, laptele, mierea, zaharul, margarina si bicarbonatul le fierbi impreuna pe abur pana formezi o pasta spumoasa. Lasi compozitia sa se raceasca si adaugi 400 g faina, dupa care amesteci bine pana se formeaza o coca. Din ea faci 4 foi pe care le coci pe dosul tavii. Intre timp, pregatesti crema.
Mod de preparare crema:
Fierbi 1/2 L de lapte cu grisul pana se ingroasa. Lasi apoi la racit. Amesteci untul cu zaharul pudra, dupa care incorporezi treptat compozitia de gris si zeama de lamaie. Asezi o foaie pe tava, deasupra intinzi jumatate din crema obtinuta, pui cea de-a doua foaie, o ungi cu gem, pui si a treia foaie, crema ramasa si, la final, ultima foaie. Presari prajitura cu zahar pudra sau o ungi cu o glazura, la alegere.

Lasă un răspuns