Friganele in straturi cu sunca si rosii


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4 oua,
4 albusuri mari de ou,
1 1/2 cana lapte (1% grasime),
1 1/2 lingurita praf de curry,
1/2 lingurita sare, 1 varf lingurita piper negru,
2 lingurite ulei,
10 felii de paine din tarate de ovaz,
2 rosii,taiate felii subtiri,
1 cana branza cheddar iute, faramitata (100 g),
4 felii sunca de curcan.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron mare se amesteca ouale cu albusurile, laptele, praful de curry, sarea si piperul.
2. Se unge cu ulei o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 30x20x3 cm. Se asaza 5 felii de paine pe un singur strat, pe fundul tavii, taindu-se o felie daca este nevoie. Se asaza feliile de rosii peste paine. Se prepara 1/2 din cana de branza cu cheddar. Deasupra se formeaza un strat nou cu celelalte felii de paine. Se adauga amestecul cu oua peste paine. Se preseaza usor painea pentru a se imbiba in intregime in ou. Se acopera si se lasa 1 ora sau se tine la frigider peste noapte.
3. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se descopera friganelele. Se coc la cuptor timp de 45-50 de minute sau pana cand se umfla si devin aurii. In ultimele 10 minute de coacere se pune sunca pe deasupra. Se lasa sa stea 10 minute inainte de a s servi.

Lasă un răspuns