Frigarui de pui si legume cu sos Teriyaki


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
500 g pulpe de pui, dezosate, fara piele, taiate bucati de 2,5 cm,
1/2 cana sos Teriyaki,
1 zucchini potrivit, taiat pe lungime in sferturi, apoi transversal, in bucati groase de 0,5 cm,
1 ardei gras rosu mare, taiat in patrate de 2,5 cm,
4 cepe verzi, curatate, taiate transversal in patru,
8 castane de apa chinezesti (din conserva), intregi, scurse si clatite.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron mic se amesteca puiul cu 1/4 din sosul de Teriyaki. Se pune la frigider, acoperit, si se lasa 30 de minute.
2. Se incinge gratarul sau rotisorul din cuptor, la foc potrivit spre puternic. Pe 8 tepuse de frigarui din metal, lungi de 30 cm, se infig alternativ bucati de pui, zucchini, ardei gras rosu, ceapa verde si castane chinezesti. Se pune cate o castana la capatul fiecarei tepuse. Frigaruile se ung cu o parte din restul de sos Teriyaki.
3. Frigaruile se rumenesc timp de 12-14 minute, la 10 cm distanta fata de sursa de caldura, intorcandu-se si ungandu-se frecvent cu sos. Sunt gata cand legumele devin usor crocante, iar carnea de pui s-a rumenit complet.

Lasă un răspuns