Friptura de iepure


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 spate de iepure sau 2 pulpe din spate,
o ceapa mare,
6 catei usturoi,
3 morcovi,
o lingura ulei de masline,
o jumatate radacina de telina,
doi cartofi,
400 ml vin alb sec,
200 ml supa de pui,
o lingura oregano uscat,
o lingurita rozmarin,
2 foi dafin,
sare, piper.
Mod de reparare:
Am incins cuptorul la 160 de grade Celsius. Am curatat si spalat bine carnea de iepure. Am taiat spatele de iepure in doua, apoi am curatat ceapa, morcovii, telina, usturoiul si cartofii.
Am taiat ceapa pestisori, morcovii si telina cubulete, iar usturoiul l-am zdrobit.
Am taiat cartofii in bucati potrivite si am pus in apa rece pentru a preveni oxidarea.
Am pus carnea de iepure intr-un vas termorezistent, morcovii, telina, ceapa, usturoiul, vinul alb, uleiul de masline, supa, foile de dafin, am presarat oregano uscat si rozmarin. Am sarat si piperat.
Am acoperit vasul cu folie de aluminiu si am introdus la cuptor pentru o ora.
Dupa o ora, am scos tava de la cuptor si am adaugat in tava cartofii. Am pus iar folie de aluminiu deasupra tavii si am reintrodus la cuptor pentru inca 30 de minute.
Dupa cele 30 minute am scos folia de aluminiu si am crescut temperatura la 200 de grade, am mai lasat tava la cuptor inca 10 minute, pana s-a rumenit carnea.
Serviti friptura de iepure fierbinte, cu legumele din tava si cu salata.

Lasă un răspuns