Frittata cu ciuperci si ardei gras


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline,
1 ardei gras rosu, curatat de seminte, taiat suvite groase de 0.5 cm,
1 ardei gras galben, curatat de seminte, taiat in suvite groase de 0.5 cm,
2 cani ciuperci, taiate felii,
8 oua mari,
1/4 lingurita sare, 1/4 lingurita piper negru,
1/3 cana parmezan ras,
10 frunze proaspete de busuioc, maruntite.
Preparare:
-Intr-o tigaie mare de teflon se incinge uleiul, la foc potrivit spre puternic. Se pun ardeii. Se calesc 4 minute, pana se moaie. Se adauga ciupercile. Se calesc legumele impreuna inca 5 minute, pana se rumenesc usor. Se reduce focul la potrivit.
-Intr-un castron se amesteca ouale cu sarea si piperul. Se toarna ouale in tigaie, intinzandu-le pe toata suprafata. Se amesteca frecvent 3-4 minute, pana cand se fac jumari moi.
se reduce focul la mediu spre mic. Se adauga branza si busuiocul. Se netezeste partea de deasupra. Se lasa la foc 5 minute.
se acopera si se mai prajesc circa 8 minute, pana cand ouale sunt ferme, iar partea de dedesubt este rumena.
-Pentru a se servi, frittata se desprinde de tigaie cu ajutorul unei spatule. Se asaza pe un platou.
se taie in sferturi egale. Se serveste calda sau la temperatura camerei.

Lasă un răspuns