Fursecuri cu ghimbir


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:

* 350 g faina
* o lingurita praf de copt
* o jumatate de lingurita pudra de ghimbir
* o jumatate lingurita cuisoare
* un ou
* 100 g miere
* 50 g unt
* o lingura zeama de lamaie
* 2 linguri cacao
* 50 ml lapte

Pentru ornat iti trebuie:

* 2 albusuri de ou
* 200 g zahar
* 20 ml zeama de lamaie

Pregatesti asa:

1. Se amesteca faina cu praful de copt, cu ghimbirul, cu cacaoa si cuisoarele.
2. Intr-o cratita se topeste zaharul cu mierea si cu untul.
3. Dupa ce se raceste, se toarna peste faina si se amesteca usor.
4. Separat, se bate oul cu zeama de lamaie, dupa care se incorporeaza in compozitia de faina si se pune si laptele.
5. Se framanta bine, pana se formeaza o coca.
6. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu diferite forme.
7. Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se aseaza stelutele.
8. Se dau la cuptorul incins pentru 15 minute.
9. Intre timp se prepara glazura: se bat bine albusurile cu zaharul si zeamad e lamaie pana se intareste.
10. Fursecurile se glazureaza dupa ce s-au racit.

Lasă un răspuns