Fursecuri glazurate cu ciocolata si capsuni


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
250 g margarina,
100 g zahar brun,
2 linguri cu miere lichida,
1 ou,
2 galbenusuri,
1/2 lingurita de scortisoara,
250 g faina,
150 g amidon de porumb,
1 lingura de cacao,
un praf de sare.
Ingrediente pentru bezea:
2 albusuri,
un praf de sare,
50 g zahar,
3 pliculete de zahar vanilat.
Ingrediente pentru decor:
100 g miez de nuca prajit si maruntit,
cateva capsuni mari,
50 g ciocolata neagra de menaj,
50 g ciocolata alba de menaj.
Mod de preparare aluat:
Margarina, aflata la temperatura camerei, o tai cubulete, apoi o mixezi cu un praf de sare, cu zaharul si cu mierea pana vei obtine un amestec cremos. Incorporezi si oul si galbenusurile, apoi adaugi faina amestecata cu amidonul, scortisoara si cacaua. Mixezi la viteza maxima, apoi aluatul obtinut il bagi in celofan si-l dai la rece pentru 30 de minute.
Mod de preparar bezeaua:
Mixezi albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare pe care o dai la rece.
Intre doua foi de celofan, intinzi aluatul de la frigider cat mai uniform, intr-un strat cu grosime de 4-5 mm. Decupezi cu o forma discuri cu diametrul de 4-5 cm, pe care le asezi intr-o tava neunsa, usor distantate. Le ungi cu bezea, iar deasupra presari miez de nuca prajit si maruntit. Coci fursecurile la foc potrivit circa 10 minute.
Decorati asa:
Dupa ce s-au racit, glazurezi fursecurile cu ciocolata neagra topita, iar deasupra asezi cate o jumatate de capsuna (spalate sub jet de apa si sterse usor cu un serve). Deasupra capsunilor torni ciocolata alba topita. Dai fursecurile la rece cateva minute, sa se intareasca putin ciocolata.

Lasă un răspuns