Fusilli cu legume prajite


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • doua linguri ulei de masline,
  • o ceapa mare dulce, taiata felii fine,
  • un ardei gras galben, curatat, tocat,
  • un dovlecel (600 g), decojit, fara seminte, taiat in bucati de 2.5 cm,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1/4 cana busuioc proaspat, tocat marunt,
  • 5 catei de usturoi, tocati marunt,
  • o cana rosii cherry, taiate in jumatati,
  • 4 cani frunze de spanac tanar, curatate,
  • 4 cani supa de pasare, degresata,
  • 200 g paste fusilli.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge o lingura de ulei, la foc potrivit. Se adauga ceapa si ardeiul gras. Se calesc 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga dovlecelul, 1/4 lingurita de sare, busuiocul si jumatate din cantitatea de usturoi. Se acopera si se calesc 8 minute, amestecand ocazional. Se creste flacara. Se descopera si se mai lasa pe foc 5-7 minute, amestecand ocazional, pana cand legumele s-au rumenit putin, iar dovleacul s-a inmuiat. Se pune amestecul de legume intr-un castron mare. Se adauga rosiile.
In aceeasi tigaie, se incinge restul uleiului, la foc potrivit. Se adauga usturoiul ramas, 1/4 lingurita de sare si spanacul. Se calesc doua minute, amestecand ocazional, pana cand se inmoaie spanacul. Se adauga peste amestecul de dovleac.
Intre timp, intr-o oala mare, se da in clocot supa, impreuna cu doua cani de apa. Se adauga fusilli. Se fierb pana se inmoaie, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pastreaza 1/4 cana din lichidul in care au fiert. Se scurg fusilli. Se combina cu amestecul cu dovlecel si lichidul pastrat de la fierbere. Se serveste.

Lasă un răspuns