Galuste de prune din aluat cu brìnza de vaca


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
350-400 g branza de vaca,
doua oua de marime mijlocie,
100 g franzela fara coaja,
50 g faina,
50 g gris,
250 g prune mai mici (brumarii),
sare,
50 g pesmet,
50 ml untdelemn,
zahar pudra, vanilie.
Mod de preparare:
Branza de vaca o maruntiti bine cu dosul furculitei, impreuna cu franzela inmuiata putin in apa rece si bine stoarsa; se adauga, apoi, ouale, faina si grisul si se amesteca totul cu furculita, pana cand se omogenizeaza. Compozitia este moale, dar nu se mai adauga nimic in ea. Se pune pe o foaie de nylon, presarata bine cu o lingura cu varf de faina si, fara sa se framante, se rasuceste in forma de sul, care apoi se taie in sferturi, iar acestea, la randul lor, in 5-6 felii. Se desprinde cu cutitul cate o felie, se aseaza pe faina, se pune o pruna nu prea mare pe ea si se aduna aluatul in jurul ei, formand o galusca rotunda, ca o bila, care, apoi, se trece abundent prin faina si se lasa pe foaia de nylon. In acest timp, o cratita de 3-4 l se umple mai mult de jumatate cu apa rece, in care se pune pe o lingurita cu varf de sare. Cand clocoteste, se pun toate galustele, miscand cratita, ca acestea sa nu se lipeasca de fundul ei. Se lasa sa fiarba 10 minute cu capacul tras putin la o parte; dupa ce apa a inceput sa dea in clocot, focul se reduce, ca galustele sa fiarba in clocote mici. Se ia cratita de pe foc si se lasa acoperita 15 minute, ca galustele sa se umfle bine. Se scot, apoi, cu spumiera cate 2-3, se trec usor prin pesmet prajit si se pudreaza cu zahar si vanilie. Sunt foarte fragede daca se servesc imediat.

Lasă un răspuns