Gem de caise


Ingrediente
  • Fiind sezonul fructele, iar dupa ce saptamana trecuta am preparat gem de capsuni , astazi m-am gandit sa prepar si de caise.
  • Ingrediente:
  • 1 kg de caise coapte fara samburi
  • 500 g zahar
  • samburii de la caise.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Spalati caisele si lasati la scurs, apoi le curatati de samburi. Le puteti baga la robot, daca aveti, pentru a iesi o pasta. Adaugati zahar peste pasta de caise si lasati cca 2-3 ore. Puneti la fiert, la foc mic amestecand in permanenta. Adaugati samburii de la caise curatati de pielite.
Fierbeti pasta aproximativ o ora in prima zi, opriti focul si lasati la racit pana a doua zi. A doua zi aduceti din nou la fierbere, si fierbinte turnati in borcane.
Inghideti repede borcanele, le asezati cu gura in jos si acoperiti bine cu cateva prosoape, intorcandu-le abia dupa ce acestea s-au racit.

Lasă un răspuns