Gem de gutui


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
3 kg gutui,
1 kg zahar,
1 lamaie,
1 pahar apa.
Mod de preparare:
Speli gutuile, le cureti de coaja si le dai miezul pe razatoarea mare, pana cand ajungi la cotor.
Intr-un vas emailat destinat exclusiv prepararii dulceturilor, fierbi apa cu zaharul pana cand se leaga siropul.
Cand siropul s-a legat, adaugi gutuile, fierbi putin si pui lamaia taiata in felioare. Continui sa fierbi gemul la foc mic, amestecand mereu cu o spatula de lemn, de asemenea destinata numai prepararii gemurilor. Din cand in cand probezi daca gemul se leaga, picurand sirop pe o farfurie. Picatura cazuta pe farfurie trebuie sa-si pastreze forma sferica si dupa racire. Daca siropul se leaga in stare calda, gemul poate fi usor fluid, nu trebuie sa scada tot siropul. Siropul rece se va intari si va lega gemul.
Indepartezi felioarele de lamaie si pui gemul cald in borcane de 400 ml, in prealabil spalate si sterilizate. Dupa ce s-au racit, acoperi borcanele cu celofan dublu si le depozitezi in camara.

Lasă un răspuns