Ghiveci rapid, la tigaie


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 vanata de dimensiune medie,
3 morcovi,
1 radacina de telina,
1 radacina pastarnac,
1 ceapa,
2 dovlecei mijlocii,
3 rosii,
1 legatura marar sau patrunjel,
1 lingura ulei,
cimbru, busuioc,
maghiran sau alte plante aromatice,
piper, sare.
Mod de preparare:
Cureti legumele si le speli. Pentru ca vanata sa nu aiba gust amarui, o tai in rondele groase de 1/2 cm si le presari cu sare. Dupa 10 minute, le pui in strecuratoare si le treci prin jet de apa.
Tai morcovii si pastarnacul in rondele subtiri, ceapa solzisori si telina in felii.
Inabusi legumele in ulei, intorcandu-le cu grija pe toate partile si picurand cate putina apa.
Amesteci usor si lasi tigaia pe foc mic.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, adaugi in tigaie rondele de dovlecei si rosiile decojite, taiate in felii. Sarezi si condimentezi dupa gust, acoperi cu un capac si continui sa fierbi preparatul la foc mic, fara sa amesteci.
Presari ghiveciul cu verdeata tocata marunt.

Lasă un răspuns