Ghiveci tex-mex cu carne de curcan


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 lingura ulei de masline,
1 ceapa, tocata mare,
1 lingura boia de ardei, 1/2 lingurita scortisoara,
1/4 lingurita sare, 3 linguri faina,
1 conserva (400 g) rosii taiate cuburi cu ardei iuti verzi,
400 g supa de pasare, degresata,
250 carne de curcan rumenita la cuptor, taiata felii de 1-1,5 cm, apoi in cubulete,
2 zucchini, taiati in cubulete de 1-1,5 cm,
1 cana boabe de porumb congelate,
1 1/2 cana orez alb cu bob lung, fiert,
100 g branza mozarella degresata, faramitata.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-o cratita mare, se incinge uleiul, la foc potrivit. Se pune ceapa. Se caleste 5 minute, pana s-a inmuiat. Se adauga boiaua, scortisoara, sarea si faina. Se calesc 2 minute, amestecand. se adauga rosiile si supa. Se fierb 2 minute, amestecand, pana se ingroasa sosul. Se ia cratita de pe foc, se adauga carnea de curcan, zucchini, porumbul si orezul. Se pune compozitia intr-o tava pentru cuptor (de 22,5 x 22,5 x 5 cm).
2. Se coace la cuptor timp de 40 de minute, pana incepe sa clocoteasca. Se presara branza pe deasupra. Se coace inca 5 minute, pana se topeste branza. Se lasa sa stea 5 minute inainte de a se servi.

Lasă un răspuns