Gnocchi cu mozzarella si sos de rosii


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
700 g cartofi (cantariti dupa fierbere si curatare),
300 g faina alba,
2 galbenusuri,
1 legatura mica busuioc,
sare dupa gust.
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii cu coaja in apa cu sare, pana se inmoaie, apoi se scot din apa si se lasa la racorit. Ii decojiti cat sunt inca calzi. Pregatiti faina pe masa de lucru, adaugati sare. Cartofii ii treceti prin presa de cartofi, sau ii pisati fin, si ii adaugati peste faina, apoi framantati. Adaugati galbenusurile, verdeata, si framantati pana se omogenizeaza aluatul. Chiar daca vi se pare moale si pufos, il puteti rola cu usurinta. Rolati suluri subtirele si taiati in bucati. Le puteti da textura cu o furculita sau razatoare. Ii fierbeti in apa cu sare care clocoteste usor, timp de 3-4 minute, dupa ce incep a se ridica deasupra + inca 1 minut si sunt gata (depinde de marime).
Ii scoateti cu o spumiera intr-o strecuratoare, apoi ii prelucrati mai departe.
Repartizati gnocchi in forma/forme termorezistente, ii acoperiti cu sos, puneti mozzarela deasupra si ii dati in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, pana se rumenesc putin deasupra.

Lasă un răspuns