Gogosari umpluti cu varza alba


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1-1,5 kg gogosari (20-25 bucati aproximativ),
aproximativ 2 kg varza, curatata, taiata,
1/2 kg morcovi si radacina de telina,
600 ml apa,
400 ml otet,
sare,
zahar,
piper,
150 g
hrean.
Mod de preparare:
Am taiat un capac la gogosari, apoi le-am scos cotoarele si semintele. Varza am taiat-o ca fideaua, morcovii si telina le-am curatat apoi le-am dat prin razatoarea mare. Le-am pus pe toate intr-un lighean si am presarat 15 g sare pentru fiecare kg de varza. Am umplut gogosarii, i-am asezat in borcan, unul langa altul, in randuri suprapuse, avand grija sa nu se preseze prea mult, apoi am turnat lichidul. Am calculat ca lichidul sa fie aproximativ trei treimi din volumul borcanului, iar proportia de apa si otet circa 60%, respectiv 40%. Pentru 1 L de lichid am pus 10 g de zahar, 10 g de sare, 1 frunza telina, 1-2 foi de dafin, 10-20 boabe piper (puteti pune si piper macinat), cimbru, marar si aproximativ 100 g de hrean.

Daca vi se pare ca lichidul nu este suficient puteti prepara cate apreciati ca este nevoie, adaugand numai apa cu otet in proportiile aratate. Fierbeti cateva minute cu aceleasi arome si turnati strecurat in borcan pana la gatul acestuia. Legati borcanul imediat cu celofan si il duceti in camara.

Lasă un răspuns