Gogosi cu dovleac


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
300 g dovleac,
1 pahar apa sau lapte,
1 praf de sare,
2 portocale,
250 g faina,
1/2 lingurita bicarbonat,
4 oua,
200 g zahar pudra,
2 pahare vin rosu dulce,
200 ml ulei.
Mod de preparare:
1. Cureti dovleacul de coaja si seminte, il tai in cubulete si il fierbi in apa cu sare, pana cand devine tranparent.
Scurgi dovleacul si il treci prin masina de tocat.
2. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui apa, bicarbonatul, coaja rasa de portocala, vinul, galbenusurile si piureul de dovleac. Amesteci pana obtii o pasta omogena, pe care o lasi sa se odihneasca timp de o ora.
3. In uleiul incins, torni cate o lingura de compozitie si prajesti gogosile pe ambele parti. Le scoti pe un servet absorbant si le presari cu zahar pudra sau le poti servi cu sirop.

Lasă un răspuns