Gogosi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

20 g drojdie proaspata se dizolva intr-o lingura cu varf de zahar si putin lapte caldut (50ml) se lasa la dospit vreo 10 minute

500g faina se cern, se amesteca cu 1/2 lingurita de sare, se adauga 3 galbenusuri , drojdia dospita, 2 plicuri de zahar vanilat si inca 150-200ml lapte (depinde de faina deci incepeti cu 150ml) si se amesteca bine, la sfarsit adaugam 60g de unt topit si amestecam pana obtinem o coca elastica pe care o lasam la dospit aprox 45 de minute

Se intinde o foaie de un deget-un deget jumate grosime, cu o forma rotunda cu diametrul de 6 cm se taie din aluat (nu le faceti mai mari!). Ce ramane, se reframanta se intinde si se taie la fel pana terminam toata coca. Se lasa la crescut 20-30 minute. Inainte de a le praji in baie de ulei incins, cu degetul sau cu coada vreunul facalet mai gros, facem o adancitura in mijlocul cercului fara insa a trece pe partea cealalta.

Se prajesc pana se rumenesc frumos, focul spre mijlociu mic. Se pudreaza cu zahar pudra si se umplu (adancitura) cu gem de caise, zmeura, fragi etc

Lasă un răspuns