Gomboti cu prune


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • un kg cartofi
  • doua oua
  • o lingurita zahar
  • o lingurita sare
  • doua lingurite ulei
  • 350 g faina
  • un kg prune
  • scortisoara dupa gust
  • un pachet pesmet
  • zahar dupa gust.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Fierbati cartofii ca si cand ati prepara piure, ii zdrobiti si ii lasati sa se raceasca. Adaugati peste cartofi ouale, zaharul, sarea, uleiul si faina. Amestecati bine pana la omogenizare.
Prunele le puneti cu zaharul si scortioara. Le lasati cca 30 minute. Luati din aluat, intindeti, puneti o pruna si apoi inveliti. Pentru a nu se lipi aluatul de degete dati cu faina.
Introduceti galustele in oala in care clocoteste apa cu sarea. Dupa ce se ridica sus le mai lasati cca trei minute sa fiarba. Le scoateti apoi cu o paleta si le tavaliti pe rand in pesmet cu zahar. Pesmetul il caliti putin, cca 2-3 minute.
Le serviti cu peste cu zahar amestecate si cu smantana.

Lasă un răspuns