Iaurt la cuptor cu scortisoara si portocale


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
½ lingurita scortisoara,
1 cana de smantana,
1 ceasca lapte condensat,
1 cana iaurt,
2 portocale,
1 anasonul stelat (pentru decorare),
2 linguri de zahar.
Mod de preparare:
Am amestecat intr-un castron lapte condensat, scortisoara, iaurt si smantana pana s-a format o textura consistenta.
Am turnat amestecul in cescute si am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 120 grade Celsius. Dupa ce am oprit cuptorul am mai lasat putin sa se raceasca apoi am bagat in frigider pentru 2-3 ore.
Intre timp am curatat portocalele de coaja si am taiat fiercare portocala in 8 parti egale.
Intr-o tigaie, am adaugat bucatile de portocale, coaja de portocala, zahar si anasonul stelat. Am amestecat bine si am fiert timp de 12-15 minute pana a scazut.
Am scos de la frigider cescutele si am pus continutul din tigaie. Se serveste cald.

Lasă un răspuns