Jambon fiert in cidru cu cartofi si mere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 cana plus 1 lingura cidru,
1 lingura mustar Dijon,
1 lingura ghimbir proaspat curatat, tocat fin,
1/2 lingurita cuisoare, macinate,
1 cartof dulce, decojit, taiat in felii de 0.5 cm,
450 g jambon slab, felii,
1 mar mare, decojit, fara samburi, taiat in 12 felii,
1 lingura amidon,
1/2 cana ceapa verde (frunzele), taiata in diagonala.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare se pun 1 cana cidru, mustarul, ghimbirul si cuisoarele. Se dau in clocot. Se adauga cartoful. Se acopera si se fierb 15 minute, la foc mic. Se adauga feliile de jambon, acoperindu-se cu feliile de cartof. Se aseaza deasupra feliile de mar. Se acopera si se fierb 10-15 minute, pana cand merele s-au fragezit, iar jambonul s-a infierbantat.
Intre timp, intr-un castron mare, se amesteca amidonul cu 1 lingura de cidru, pana se obtine un amestec omogen.
Cu o spumiera, se scot jambonul, cartoful si marul pe un platou. Se acopera cu o folie pentru a se pastra calde.
Se adauga putin lichid fierbinte din tigaie la amestecul de amidon, pana se omogenizeaza. Amestecul obtinut se pune in tigaie. Se fierbe la foc potrivit, circa 1 minute, amestecand, pana cand lichidul incepe sa capete consistenta.
Se impart jambonul, feliile de cartof si cele de mar in 4 farfurii. Se stropesc cu sosul din tigaie. Se orneaza cu ceapa verde.

Lasă un răspuns