Jumari cu sunca afumata


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
3-4 oua,
40 g unt sau ulei,
sare, piper,
o lingura lapte sau smantana,
30-50 g slanina afumata.
Mod de preparare:
Se prepara jumarile prin spargerea oualor proaspete intr-o farfurie adanca, se bat cu o furculita, adaugand un varf de cutit de sare si unul de piper. Tigaia se infierbinta inainte 3-4 minute. Se pun ouale in tigaie, se lasa sa se inchege bine la baza si sa se rumeneasca putin si, dupa aceea, se amesteca cu furculita, pana se coaguleaza dupa gust. Slanina afumata se taie in felioare foarte subtiri care se vor praji in tigaie, la foc mic, pana cand vor capata culoarea aurie-deschis. Intre timp, se bat ouale cu sau fara smantana, se toarna imediat peste slanina si se amesteca. Sare nu mai trebuie, slanana fiind sarata.

Lasă un răspuns