Lapte de pasare


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 l lapte,
5 oua,
200 g zahar,
2 pliculete zahar vanilinat,
3 lingurite faina.
Mod de preparare:
Puneti laptele la fiert cu 100 g zahar si cu zaharul vanilat. Intre timp separati ouale si albusurile le bateti spuma tare, incorporand restul de zahar – spuma trebuie sa fie foarte tare. Cand laptele fierbe dati focul mic si cu o lingura luati din albus si puneti bulgarii in lapte. Fierbeti 2 minute pe o parte, intoarceti si lasati inca 2 min. Scoateti cu spumiera intr-un castron mare sau in castronele mici. Cand ati terminat albusul, luati laptele de pe foc si lasati la racit 10-15 min. Intre timp amestecati galbenusurile cu 3 lingurite de faina. Cand laptele s-a racit putin, turnati putin in galbenusuri sa aiba aceasi temperatura cu laptele. Amestecati pana se omogenizeaza, pune laptele din nou pe foc mic si adauga galbenusurile amestecand bine. Dupa aceasta operatie strecurati compozitia intr-o oala curata daca raman mici cocoloase de galbenus cu faina sau bucatele de albus. Tineti pe foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase sau se face testul pe lingura de lemn – cand scoasa din crema se poate face o dara cu degetul si lasa urma, e ok sau se mai lasa maximum 2 min. Crema fierbinte se toarna in bolul (bolurile) cu bulgari de albus si se pune la rece. Se serveste rece, eventual se orneaza cu ciocolata rasa.

Lasă un răspuns