Lasagna cu rosii si sos de busuioc


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
12 foi de lasagna cu spanac.
Pentru umplutura:
150 g mozzarella,
400 g rosii mici,
200 g branza afumata Ceddar,
370 g feta,
3 linguri sos pesto,
frunzulite de busuioc pentru decor.
Pentru sos:
300 g smantana grasa,
1 lingura faina,
1-2 lingurite sare de mare cu ierburi aromatice,
1/2 lingurita piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
1. Oparesti foile de lasagna si le scurgi.
Amesteci ingredientele pentru sos. Dai branza pe razatoarea mare.
2. Ungi un vas termorezistent cu 1/3 din sos. Asezi 3 foi de lasagna, presari branza feta sfaramata, apoi stropeste cu sosul pesto si presari frunze de busuioc. Repeti straturile si acoperi ultimul strat de lasagna cu mozzarella si rosioare.
3. Torni peste lasagna sosul ramas si introduci vasul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 15-20 de minute, pana cand branzeturile se topesc, iar foile de lasagna se inmoaie in sos.
4. Pentru o portionare mai buna a preparatului, il lasi sa se mai raceasca in vas.
Decorezi cu frunzulite proaspete si busuioc.

Lasă un răspuns